Erdélyi Kismamák Fóruma

Erdélyi Kismamák Fóruma


You are not connected. Please login or register

Vetélés, elhalt terhesség, terhesség megszakitás ...

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

Djulia


Sajnos tapasztalat miatt, elég tájékozott vagyok a témában...

MSe

MSe
Djulia, ha nem esik nehezedre leirhatod a tapasztalatodat, lehet hogy segit azokon akik ezutan mennek at ilyesmin.

Sajnos nekem is volt reszem 2 terhesseg elveszteseben. Legeloszor, mivel tervezve volt a baba, nagyon nehez volt tultenni magam rajta. Csak egy hetig orulhettem annak az erzesnek hogy talan anya leszek (miutan e teszt pozitivat mutatott), aztan verzes miatt korhazba kerultem, ahol nem tudtak tenni mar semmit, a magzat utban volt mar kifele...egy vilag omlott ossze akkor korulottem, aztan azzal vigasztaltam magam, hogy lehet nem voltam meg elegge felkeszulve az anyasagra, majd meg probalkozunk. Aztan masfel ev mulva megismetlodott ugyanaz, ekkor mar nem estem annyira ketsegbe, konnyebben attettem magam az egeszem. Nagyon sokat segitett a parom, aki vegig melletem volt es batoritott.

Damara


Moderátor
Nagyon sajnálom, hogy át kellett esnetek ilyen nehéz és lelketpróbáló szörnyűségeken.

Én szerencsére nem kellett ilyen megpróbáltatáson keresztülmenjek, de van a közvetlen környezetemben is erre eset, családon belül, ahol ez problémát okoz, és hát nem csak őket viseli meg, hanem minket is.

Nekem mindkét terhességem elsőre összejött és kisebb nagyobb gondok voltak ugyan, de nem voltak különösen veszélyeztetve.

Az biztos szerintem, hogyha beszélgetni tudtok róla, talán könyebb elviselni vagy túlesni rajta. Legalábbis gondolom, hogy igy van.

http://www.hannaglow.blogspot.com

Djulia


Nagyon sok mindent olvastam a témában, egyrészt, az egyetemi évek alatt jártunk a liceumokba, amolyan felvilágositást tartani, nekem többek között a terhesség megszakitás volt a témám, de igy utólag nem arról beszéltem amiről igazán kellett volna ezzel kapcsolatban..., másrészt miután én is megtapasztaltam, sok miért után kezdtem kutakodni...és még mindig kutakodok...

Nekem tavaly márciusban lett pozitiv a tesztem, a boldogságtól nem tudtam összefogni a szám, aztán az uh képet nézegettem nagy vidáman, aztán a 12 hetes uh kiderült h 5cm-es embrió, de szivmüködés nem érzékelhető és hát másnap korház, megint uh , a helyzet ugyanaz, 1 óra múlva már az asztalon bámultam a plafont és hallgattam a beavatkozás nem túl fülmelengető hangjait, aztán 2 hét múlva megint ugyanott 40 fokos lázzal és ugyanazt hallgattam , mert az első alkalommal nem sikerült mindent eltávolitani.
Nem is akartam gyereket egyhamar, de a sors úgy hozta h Ákos jönni akart:D Very Happy Very Happy

Bárki irhat aki átélt ilyesmi vagy terhesség megszakitás mellett döntött valamiért, vagy egyszerűen csak hallott valamit ezzel kapcsolatban...

Damara


Moderátor
Rettenetes lehetett. Nagyon sajnálom.

http://www.hannaglow.blogspot.com

Lilla


Olyan nehez ilyenkor barmi szivetmelengetot irni. Bar csak ne kellett volna egy baba elvesztesen atessetek. Barcsak senki ne kellene ezen atessen.
Nincsen megolelos smiley?

Damara


Moderátor
Én arra lennék kiváncsi, hogy a vetélés utáni orvosi beavatkozás fájdalmas-e , fizikailag értem, mert lelkileg egyértelmű , hogy az.

Na meg mit szóltok az újonnan felvetett megoldáshoz, mármint a vetélést beinditó tablettához?

Gondolom, annyira csak nem veszélyes mint egy orvosi beavatkozás, de most akkor ezzel szerintem óriási lesz az abortuszok számának növekedése. Azért a kettőt mégsem lehet összehasonlitani.

http://www.hannaglow.blogspot.com

MSe

MSe
En erre nem tudok valaszolni mert mindket esetben altalanos erzestelenitot kertem (vagyis elaltattak), es az orvosom egyetertett velem.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.